Afbeelding

sale jurkenparade

SALE SALE SALE

In de winkels is het volop de laatste ronde van de sale, de nieuwe collecties komen er aan en dus is het ook voor mij tijd om mijn kast eens goed door te lopen.
Zoals je wellicht weet ben ik behoorlijk afgevallen, dat wilde ik natuurlijk graag! Heel wat jurken zijn te groot geworden.

Onderstaande jurkenparade toont de exemplaren die ik verkoop. De advertenties staan inmiddels op marktplaats onder dames jurken maat 46/48 xl of groter, maar als je op marktplaats mijn naam Nicole Golsteijn zoekt vind je ze ook. Mocht dat niet lukken en heb je interesse in een jurk, dan kun je natuurlijk ook via deze site een mailtje sturen.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

 

Afbeelding

Maak jij testversies?

Enige tijd geleden gingen mijn vriendinnen shoppen. Later vertelde de een me dat ze het over mij hadden gehad, positief natuurlijk ☺️! Het ging om een jurkje dat ze hadden gezien en veel te duur vonden. Nu ik toch al zo veel had gemaakt vonden ze het best een idee dat ik ook eens voor een ander aan de slag kon gaan. Ze konden het op zijn minst vragen 🤔 toch.

Toen Petra er die zelfde week over begon, heb ik met haar bedacht het anders aan te pakken. Omdat Petra zelf ook kan naaien wilde ik haar wel helpen met een patroon.  Voor mij zit er dan uitdaging in om eens een patroon te tekenen op maat voor iemand anders. We hebben de jurk online opgezocht (merk: Geisha) 😍 en gekeken of ik dat kan maken. De jurk is ook wel mijn stijl dus ik werd erg enthousiast en ik had nog een groene Punta di Roma stof liggen 😉. 

Op de Modevakschool heb ik de halslijn met mijn juf verder uitgewerkt. De rest is niet zo moeilijk. Deze halslijn, die een beetje poloachtig is, heb ik nog nooit gemaakt dus is het verstandig een proefversie te maken. Uitvoerig heb ik de aandachtspunten opgeschreven. Maar vervolgens werd het zomer en moest mijn vakantiecollectie af 😳…..

Manlief had bedacht dat het vandaag een mooie dag werd om de keuken te schilderen. En zo heb ik tijd om in mijn altelier wat te rommelen. Allereerst heb ik alles netjes uitgeruimd. Ik ben zo iemand die de restlapjes vaak te lang bewaard. Ook zijn er nog wat miskoop lappen en heb ik eerst maar eens opgeruimd en bekeken wat er voor testversies bewaard kon blijven, alles weer heel overzichtelijk gestapeld. Een paar lapjes besteld bij Driessen……  en zoals ik ook al aangaf denk ik al na over de nieuwe najaarscollectie en verhip 💡💡daar komt de groene Punta weer……. die Geisha is wel erg leuk voor het najaar.

En dus een mooie dag om een testversie te maken van deze jurk. Ik had al patroondelen geknipt, alles goed uitgeschreven waardoor ik de onderdelen zo in elkaar kon zetten. De diverse stappen heb ik nu nader uitgeschreven zodat ik dat een volgende keer fijn kan terug lezen. Maar oh jee 😱😱😱 dit is het toch echt niet, zie links de grijze versie.

Natuurlijk heb ik meteen door wat hier mis is. Lussen Nicole!!!!!!! dat had je moeten doen… het levert beter resultaat, waarom denk je daar niet aan 🙃🙄. Gelukkig heb ik nog een rode lap liggen en kan ik een nieuwe versie maken. Met blauw garen maak ik er nu een mooie doorslag in. Verder gebruik ik wit naaigaren zodat ik later ook nog goed zie waar ik op moet letten. Het wordt nu inderdaad een stuk beter. Enig verbeterpunt is nog tussendoor de naden open strijken en de ronding van het bovenste randje netter uitwereken of misschien beter een rechte hoek maken…. daar denk ik nog even over na….. het volledige patroon moet ik ook nog maken. Dus als Petra terug is van vakantie kan ik haar patroon verder uitwerken. Ben heel benieuwd of het leuk gaat worden. Het begin is er:

Afbeelding

Watervalhals

De Watervalhals, ook wel Griekse hals, zie je eigenlijk altijd wel in het modebeeld terug. Enige tijd geleden zag ik deze leuke jurk.  Maar toen ik de eerste versie van de hals maakte was dat echt de verkeerde versie helaas. Omdat ondertussen mijn medecursisten ook wilden weten hoe je dit tekent, kregen we een uitvoerige uitleg op onze Modevakschool.

Wat blijkt nu 💡 er zijn diverse methoden 🤔 En dan spelen een aantal factoren een rol, hoeveel waterval wil je, wat past het mooist bij je eigen figuur (en boezem 😏) en hoe is de valling van je stof.

Dit zijn enkele voorbeelden van methoden om de hals te tekenen:

Mijn eerste poging kwam uit de eerste tekening, maar dat was zoals gezegd geen succes. Gelukkig had ik een leuk lapje tricot liggen en bedachten we dat de versie uit de laatste tekening beter zou zijn.

Dan begin je natuurlijk met het basispatroon van het bovenstuk met coupenaad. Daarna teken je de hals eraan volgens dat systeem. Na het tekenen hebben we het pand geknipt uit een restlap. Ook dit model gaf veel te veel waterval en ik zou er een topje onder moeten dragen 🙄 ….. tja en dan….. dan komt het aan op vakkennis van mijn juf en wordt het een beetje schuiven, passen en meten, nadenken, nog eens knippen en nog eens ……. passen en meten…… uiteindelijk maakte ik een echte versie:
Echt tevreden was ik nog niet. Het shirt schuift naar achteren, is te kort wat door mijn eigen stomme fout komt, te vierkant….. 

Echter gisteren kwam medecursiste M met het perfecte exemplaar. Toen ik thuis kwam heb ik ook het patroon er weer bij gepakt. Misschien beter om geen aangeknipt mouwtje te kiezen en eerst een versie maken die verder wel goed zit en valt. Dus patroon aangepast en goed gecontroleerd op de lengte en taille. Dus de zijnaden ook eerst geregen en passen. Et voila dit is dus wel gelukt nu, het mag in de schouders nog wat smaller denk ik. Toch bevalt me deze wel