Atelier en machines

In ons huis hebben we een grote berging/bijkeuken. Dit domein heb ik al jaren geleden in gebruik genomen als schildersatelier/hobbyruimte. Zo verhuist de schildersezel zodra het naaien weer voorrang krijgt. Vorige zomer hebben we de ruimte volledig gerestyled naar een heerlijk naaiatelier. De ladenkast van een oude school kwam van zolder, broerlief deed een kast weg die prima past en de naaimachines kwamen op tafel. Door het grote raam in de achtergevel heb ik er prima licht en is het een geweldig fijne ruimte. Mijn werkblad is een grote handige tafel.

In oktober 2016 heb ik de overstap gemaakt naar een professionelere naaimachine de Husqvarna Opal 960. Wat een prettige machine, het meest fijne vind ik de automatische instelling van de draadspanning en persvoet. Maakt niet uit welk stofje ik wil verwerken, de Husqvarna geeft aan welke naald en welke steek ik kan gebruiken. Er zitten ook veel mooie siersteken op, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik dat vaak vergeet en dus nog niet optimaal gebruik. Na de aanschaf van de nieuwe naaimachine begaf mijn Singer lockmachine het. Heel jammer, want die was inmiddels ook al 20 jaar oud. Hiervoor kwam de Brother 2104D in de plaats. Een goede middenklasser. Hij maakt wat meer lawaai dan mijn oude Singer, maar voor de rest voldoet deze prima. Na de workshop over het gebruik van de lockmachine ben ik er in geslaagd al vaker een mooi decoratief rolzoompje te maken.

Tegen de muur van mijn werkruimte heb ik een gezellig kaartenrek en een groot prikbord gehangen. Mijn zogenaamde moodboard. Natuurlijk hangt op dit prikbord ook een foto van mijn lieve oma, de ware inspirator achter mijn passie voor het maken van mijn eigen kleding.

 

 

Share